Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Klimó Károly gyűjteményes tárlat

2009. május 14. – 2009. július 19.
Győr, Városi Művészeti Múzeum

 


Klimó Károly mögött következetes és egyenletesen kiemelkedő életpálya áll, amiről bárki meggyőződhet, ha ellátogat a művész győri kiállítására.

A tárlat retrospektív, de nem törekszik az egyes alkotói korszakok terjedelmes bemutatására, inkább összegzésre, amely a legújabb alkotásokra is kiterjed.

A színek kifejezőerejére, formateremtő hatására, az anyag optikai minőségére, valamint a véletlenre és a törvényszerűre együttesen építő művész különös egyensúlyt teremt a lendületes vonal, a végletekig feszített fény-árnyék kontraszt, a forma köztes állapotként való megjelenítése és rafinált feloldása, az érzéki anyagkezelés és az expresszív kifejezésmód között. A struktúra és a gesztus egymásba szövődésének eleven párbeszédéből elementáris erejű, látomásos és mágikus művek születnek, amelyek egyre több nézőpontból engedik láttatni az alkotás belső folyamatát, és tömör nyelvvé sűrítik az önkifejezés gazdagodását.
( http://www.artmuz.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu