Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Nádler István: 2001-2008

2008. október 25. – 2009. január 11.
A kiállítás helyszíne: Városi Művészeti Múzeum Képtára, Napóleon-ház, Győr, Király u. 4.
A kiállítás megtekinthető: 2008. október 25. - 2009. január 11.
Nyitva tartás: hétfő kivételével naponta 10-18 óráig.

 


Nádler István a kortárs magyar képzőművészet egyik kiemelkedő alkotója. Alkotásaival részt vesz az adott korszak egy-egy művészettörténeti áramlatainak kialakításában. Formavilágára jellemző a folyamatos megújuló és a következetes újító szándék, úgy, hogy közben hű marad pár alapvető stílusjegyéhez. Életművében meghatározó jelentőségű az a problémakör, amely a szigorú, tiszta kompozíciós rendszer, és a dinamikus gesztus kettősségére épül. Művei középpontjában a motívum keresése és megtalálása, majd visszatérő festői gesztusokban való megformálása áll. A kilencvenes évek végétől mostanáig készült munkáiról elmondható, hogy a képen a megfestett tér transzcendentális lehetőségeit kutatja, a monokróm, egy-két, vagy néhány színre redukált kompozícióban. Festészete érzékeny, finom és lírai, és egyre radikálisabban koncentrál a végső titkok megsejtésére.

Munkásságát számos kitüntetéssel ismerték el, egyebek mellett a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze és a Kossuth-díj birtokosa.
( http://www.artnet.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu