Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Picasso, Klee, Kandinszkij

2007. október 26. – 2008. január 27.
Szépművészeti Múzeum

 


A tárlat a svájci Rupf-gyűjtemény anyagából válogatott vándorkiállítás harmadik állomásaként látható Budapesten. A csaknem 100 művet bemutató nagyszabású tárlat 2008. január 27-ig várja a nagyközönséget.
A mintegy 900 klasszikus modern festményt, rajzot, szobrot őrző gyűjteményt kezelő, ötvenéves jubileumát ünneplő Hermann und Margrit Rupf-Stiftung (Hermann és Margrit Rupf Alapítvány) a kollekció legjelentősebb darabjainak segítségével nyújt bepillantást a páratlan gyűjteménybe. A kiállításon szereplő művek keletkezési idejüket nézve átfogják 20. század első felét, a legkorábbi művek az 1900-as évek elejéről, míg a legkésőbbiek (Hans Arp) a 60-es évekből származnak. A tárlaton a klasszikus modern alkotók közül többek között Derain, Friesz, Braque, Picasso, Gris, Léger, Paul Klee és Kandinszkij művei adnak átfogó képet a korszakról. A kiállítás címében szereplő három mestertől összesen 41 alkotás látható a tárlaton.

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu