Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Françoise Gilot ismét Budapesten

2007. május 31. – 2007. június 30.
A kiállítás helyszíne: Várfok Terem
Budapest, Várfok u. 14.
Nyitva tartás: keddtől-szombatig 11-18

 


A világszerte ismert és elismert festőművészt, Françoise Gilot-t (1921) Magyarországon a Várfok Galéria képviseli, és 1999-óta immár negyedik alkalommal rendez neki kiállítást. Ugyanúgy, mint két évvel ezelőtt, a művésznő személyesen is jelen lesz a kiállításon.

Gilot korai képei leginkább Matisse hatásáról tanúskodnak - a ragyogó, tiszta színek és a vonalak öncélú játéka közötti egyensúly számára kezdettől fogva uralkodó elv marad. A művésznő 1943-ban ismerkedett meg személyesen Pablo Picassóval, amely ismeretség egész életére meghatározó maradt. Françoise Gilot 1946-tól kezdődően 1954-ig Pablo Picasso élettársa lesz, közös gyermekeik Paloma és Claude Picasso.

Gilot autonóm művészi világot épített ki Picasso mellett: a kubisztikus absztrakció játékos-rajzos megoldású változatát képviseli. Gilot alapvetően kolorista festő, akit a struktúra, a rajz kutatása is foglalkoztat. Miután színes korszaka egyfajta csúcspontra jut 1954 körül, ezután a finom átmeneti tónusok, a szürke árnyalatai, a rózsaszín fény foglalkoztatják leginkább.

Françoise Gilot Franciaországban és az Egyesült Államokban él, s mindeközben az École de Paris legjobb festészeti hagyományait alakítja tovább, hozzáadva a maga fantáziadús életművét. A mostani kiállításon legújabb munkáit tekinthetik meg az érdeklődők, ahol a figurális és absztrakt képek egyaránt megjelennek.
( http://artnet.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu