Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Szoborszínház a MűvészetMalomban

2007. április 20. – 2007. június 24.
Nyitva tartás: naponta 10-18 óráig
A kiállítás helyszíne: MűvészetMalom,
2000. Szentendre, Bogdányi u. 32.

 


A kiállításon látható 76 szobor - amelyek különleges öntési technikával készült, szinte naturális emberi figurák - két hetes tengeri és szárazföldi utazás után érkezett meg a MűvészetMalomba. A szobrokat ipari alpinisták segítségével daru emelte be az épület homlokzatára, a kék színű Szárnyas fiút pedig a Fő téri Képtár tetejére. A művésznő szintén itt töltött egy hetet, ezalatt személyesen felügyelte a szobrok installálását.

Ofra Zimbalista - aki a kiállítás izraeli kurátora, Meira Perry-Lehmann szerint szobrász és rendező - kiállításain a helyszín, az épített környezet nem csak díszlet, háttér, hanem egyenértékű eleme az előadásnak. A szobrok új és új jelentést kapnak a különböző helyszíneken. A szentendrei MűvészetMalom félkész szárnya nem véletlenül hozta lázba a művésznőt 2005 őszén, amikor a városban járt. Az ipari műemlék épület vakolatlan, rusztikus tömbjét üres ablaknyílásaival, izgalmas belső tereivel ideális helyszínnek érezte egy újabb szoborszínházi előadás megrendezéséhez. Hazatérve, az épületről készült fotók alapján számítógéppel montírozta az épület tereibe az ide szánt és készített alkotásokat.

A kiállításon az épület három szintjén 28 műegyüttes (szobor, installáció és dombormű) lesz látható, a pincében pedig a Lakodalom című 12 perces videó projekt, amelyen paraffinból készült menyasszony és vőlegény figurák metamorfózisa látható. A Szentendrére érkezőknek a Fő téri Képtár tetején álló szárnyas angyalfiú mutatja az utat a MűvészetMalom felé.
( http://www.szentendreprogram.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu