Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

LEGER, DUBUFFET, WARHOL ÉS MÁSOK – KALANDOZÁSOK A 20. SZÁZAD MŰVÉSZETÉBEN

2006. december 5. – 2007. január 5.
KOGART,
1062 Budapest, Andrássy út 112.

 


A kiállítás a Saint Etienne-i Modern Művészetek Múzeumának gyűjteményéből nyújt széleskörű válogatást. A Saint Etienne-i Múzeum Franciaország második legnagyobb modern és kortárs művészeti gyűjteményének ad szállást, és a francia kultúrpolitika decentralizációs koncepciója alapján Párizson kívül egy rendkívül jelentős nemzetközi modern és kortárs gyűjteményt épített ki az elmúlt 40 év folyamán.
A KOGART kiállítás válogatása alapvetően három korszakra koncentrál: az avantgard művészet klasszikus „forradalmi” korszakára (Fernand Leger, Picabia, Kurt Schwitters, …); a második világháborút követő informel művészet, illetve az újrealizmusok és a pop-art korszakára (Pierre Soulages, Andy Warhol, Roy Liechtenstein, Tom Wesselmann, …); s végül az elmúlt két évtized különböző posztmodern törekvéseire, melyek a klasszikus modernizmus pozícióit gondolják újra kritikai szempontból (Gilbert&George, Bertrand Lavier, John Armleder, Jean-Luc Vilmouth, …).
A kiállítás nem kínálhat összképet a 20. és 21. század egyetemes művészetéről, hanem tipikus és meggyőző, komplex és attraktív művészeti pozíciókat állít előtérbe, melyek az elmúlt másfél évszázad nagy kulturális vonulatainak újragondolását javasolják.
E nagyszerű válogatás európai „turnéja” során már látható volt Pármában és Pozsonyban, a budapesti KOGART kiállítás után további európai kiállítások következnek. Az ilyen kiállítások segítenek tartalommal megtölteni a modern és kortárs megnyilatkozások iránti közös érdeklődést, hozzájárulnak ahhoz, hogy a látogatók másként is elképzelhessék a világot, hogy új kapcsolatokat fedezzenek fel a földrajzi határok által definiáltakon túl, a múlt, a jelen és a jövő között.
( http://www.kogart.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu