Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Van Gogh Budapesten

2006. december 2. – 2007. március 20.
Budapest, Szépművészeti Múzeum

 


Igazi múzeumi szenzációval ünnepli 100. születésnapját a Szépművészeti Múzeum: az intézmény a jeles alkalomra a művészettörténet egyik legjelentősebb alkotójának, Vincent van Goghnak az alkotásaiból rendez kiállítást.

Az ünnepi tárlat jelentőségét mutatja, hogy a kiállításra csaknem 30 múzeumból, köztük az amszterdami Van Gogh Múzeumból, a párizsi Musée du Louvre-ból, a New York-i The Metropolitan Museum of Art-ból, és a washingtoni National Gallery of Art-ból érkeznek remekművek.
Az európai mércével mérve is szenzációnak számító tárlat "prelüdjeként" régi mestereket mutat be a múzeum, akik Van Gogh művészetének kialakulásában meghatározóak voltak (pl. Wolf Huber, Rembrandt, Delacroix, J.-F. Millet, Ch. Daubigny). Van Gogh japán fametszetgyűjteményének mintegy kéttucatnyi darabját is láthatja majd a magyar közönség.
A kiállítás zárótételeként a holland mesternek a 20. század eleji magyar művészetre - pl. a magyar fauve-okra - gyakorolt hatását láthatjuk. Ezekkel az alkotásokkal együtt csaknem 150 festményt, rajzot és sokszorosított grafikát mutat be a kiállítás.
( http://www.szepmuveszeti.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu