Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

XV. Országos Tervezőgrafikai Biennálé

2006. szeptember 26. – 2006. november 26.
A program helyszíne: Magyar Nemzeti Galéria, 1014. Budapest, Dísz tér 17. Budavári Palota C épület
A kiállítás látható: 2006. szeptember 26.-november 26.
Nyitva tartás: minden nap 10?18 óra között, hétfőn zárva

 


A Magyar Képzőművészek és Iparművészek Szövetségének Tervezőgrafikai Szakosztálya, a Magyar Nemzeti Galéria és a békéscsabai Munkácsy Mihály Múzeum szervezésében 2006. szeptember 26-án kerül sor a XV. Országos Tervezőgrafikai Biennálé megnyitására a Magyar Nemzeti Galériában. A Biennálé szervező bizottsága 1976-ban indította el a tervezőgrafikai művészet egyetlen hazai periodikus kiállítás-sorozatát, melynek feladata, hogy a hagyományok szellemében a mai magyar tervezőgrafika alakulását, új értékeit és generációit folyamatosan számon tartsa és bemutassa.

A XV. Országos Tervezőgrafikai Biennálé kiemelt témája a ZENE. A zene híd a szellem és az érzékek világa között. A művész kísérletezik, hogy látomásait valóra váltsa, az emberről, az életről beszél. Egy műalkotás láttán vagy hallgatása közben közvetlenül az alkotók szellemével kerülünk kapcsolatba. Életünk minden mozzanatának - mint a születés, a házasság, a halál, a vetés, az aratás, az évszakok változása, a tavasz eljövetele és a termékenység - zenéje van. A világtörténelem korszakainak, népeinek zenei hagyománya, klasszikus és romantikus hangversenyzenéje, a zene kincsestára élő előadásban, rádióközvetítés és lemezfelvétel formájában mindenhová eljut. A biennálé témaválasztásánál kapóra jöttek az év két kiemelt zenei nagyságának - Mozartnak és Bartóknak - jubileumai és a hozzájuk kapcsolódó grafikai pályázatok. A zene közismerten kiemelt helyet foglal el a fiatalok gondolkodásában, sokan alakítottak zenekart, személyes élményük a zenélés. Az érzelmek teljes skálája: büszkeség, fájdalom, öröm, derű, elmélkedés, humor - mindezt vártuk a biennáléra beadott művekben, az utóbbi két évben született más, nem zenei témájú művekkel együtt.
A biennálén részt vesznek alkotó művészek egyéni nevezéssel, grafikai stúdiók, felhasználó vállalatok, cégek, intézmények tervekkel és felhasználásra került alkotásokkal, mint például: plakátok, nyomtatványok, bélyegek, lemez- és könyvborítók, kiállítási grafikák, emblémák, információs rendszerek, arculattervek, animációk, interaktív grafikák.


( http://www.artnet.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu