Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Gallery by Night - Lebegő Műterem

2006. szeptember 25. – 2006. szeptember 30.
Budapest, V., Képíró u. 6.

 


1991 óta a Stúdió Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesülete évente megrendezi a Gallery by Night című kiállítás-sorozatot, melyre 2006-ban szeptember 25-30. között kerül sor. Hat napon át a különböző, budapesti, nyilvános helyszínekre szervezett programok után minden éjszaka megnyílik a Stúdió Galéria, és naponta más-más kortárs képzőművész ill. művészeti csoport arra az egy alkalomra tervezett munkájával találkozhat a közönség. Az évek során számtalan alkotó került így egymással munkakapcsolatba, s együttműködésük eredményeként valósultak meg az éjszakai kiállítások.

A Gallery by Night azzal, hogy programszerűen, fiatal képzőművészek és művészeti szakemberek közreműködésével jön létre, professzionális hátteret nyújt ahhoz, hogy a művészetben is nélkülözhetetlen eszmecsere aktuális formáival kísérletezzenek a művészek, és velük együtt a közönség is. Ezeken az eseményeken a jelenlét felfokozott módon egyedi és megismételhetetlen.

Az idei Gallery by Night a 'Lebegő Műterem' címet viseli, és koncepciója abból a - művészet gyakorlati és elméleti kérdéseivel is kapcsolatos - tapasztalatból indul ki, hogy a klasszikus értelemben vett műtermek dominanciája már a múlté. Az elmúlt évtizedekben számos olyan, izgalmas műfaj született, amelyek esetében a művek létrejötte nem egy személyes, elzárt, műtermi világhoz kötődik tehát, hanem nyilvános, városi terekhez, így bárki az alkotás folyamatának nézője, vagy akár résztvevője is lehet.

A GBN 2006-os eseményei igyekeznek a Stúdió Galéria falát kitágítani, és újabb, nyilvános helyszíneket bevonni. Ez több szempontból is érdekes: egyrészt egy egészen másfajta kihívást jelent a művészek számára, mint egy galéria, másrészt pedig annak révén, hogy a művészek keresik fel a közönséget (és nem fordítva, mint egy kiállító-terem esetében), remélhető, hogy sokkal több emberhez képesek eljutni a kortárs képzőművészet alkotásai.

E kiállítás-sorozat ideje alatt olyan művekkel találkozhatunk, amelyek Budapest nyilvános, a művészet szempontjából különleges, szokatlan helyszínein (mozi, piac, villamos, szórakozóhelyek stb.) valósulnak meg, ugyanakkor a műfaji sokszínűség is jellemzi (street-art, public-art, performance, elektroakusztikus és vizuális projekt stb.) születnek meg.

A kiállítás- és programsorozat egész napos rendezvényei a Stúdió Galériában (Budapest, V., Képíró u. 6.) érnek majd véget, amely a Gallery by Night ideje alatt (2006. szeptember 25-30.) információs és találkozási pontként is működik.

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu