Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Modernizmus 40 éven át

2006. szeptember 16. – 2006. október 16.
Nyitva tartás: hétfőtől péntekig 10 és 18 óra között, szombaton 10 és 14 óra között
A kiállítás helyszíne: 1055 Budapest, Falk Miksa utca 10.

 


Modernizmus - Magyarok a Bauhaus, Aktivizmus, Der Sturm, De Stijl, Abstraction Création mozgalmakban címmel nyílt válogatott kiállítás az Erdész & Makláry Fine Arts Galériában. A magyar képzőművészet történetének egyik legfontosabb korszakából, az 1900-tól a második világháborúig terjedő időszak alkotásaiból válogató tárlat a kor legkiválóbb, nemzetközileg is jelentős alkotóinak műveit mutatja be.

Az 1900-tól a második világháborúig terjedő időszakban kibontakozó tudományos, technikai, kulturális és társadalmi változások hatása a képzőművészetben is felerősödött. Csak ebben a periódusban fordult elő az, hogy a magyar művészek nem csak résztvevői, hanem alakítói is voltak a kor nemzetközi művészeti életének. Így például a Bauhaus tanára Pap Gyula és Moholy-Nagy László volt, az alkotóműhely környezetében Bortnyik Sándor dolgozott. Párizsban Réth Alfréd, Beöthy István és Tihanyi Lajos alkotott, a STURM-nak Matts-Teutsch János, Scheiber Hugó és Kádár Béla volt meghatározó tagja, Bécs-Budapest között pedig Kassák Lajos szervezte a MA folyóirat köré szerveződő nemzetközi művészcsoportot. A korszakban jelentős avantgarde eredmények születtek magyar művészektől az építészet, tipográfia, könyv- és tárgy-tervezés, valamint a fotóművészet területén. Ezekről a területekről mutat be fontos műveket a galéria a Modernizmus kiállításon.
( http://www.artnet.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu