Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Rembrandt 400

2006. június 29. – 2006. november 26.
Szépművészeti Múzeum, Budapest
1146 Budapest, Dózsa György út 41.
Nyitvatartás:
kedd – vasárnap: 10.00 – 18.00
(pénztárzárás: 17.00)

 


Rembrandt holland kortársai közül az egyetlen volt, aki a műfaji specializálódással szemben az élet teljességének a bemutatására törekedett. A kiállítás így a portré, a tájkép és a zsáner műfajait képviselő, illetve az ó- és újtestamentumi témákat megjelenítő rajzokat és grafikákat egyaránt magában foglalja. A legutóbb 1965-ben rendezett Rembrandt kiállításunkon még 14 rajza és néhány festménye is szerepelt, az eltelt évtizedek kutatásai azonban jelentősen leszűkítették Rembrandt életművét. Ha a Szépművészeti Múzeum a holland mester festményeivel nem is, számos kivételes szépségű rajzával és sokszorosított grafikáinak szinte teljes gyűjteményével büszkélkedhet. Rembrandt tíz budapesti rajza, köztük a Saskia az ablaknál, a Nő síró gyermekkel és kutyával, a Ház napfényben és a Házak mellett, a bécsi Albertina jóvoltából négy további rajza, a Kolduscsalád kutyával, Egy elefánt, Táj az Ij folyónál, és Jónás próféta Ninive falainál is látható lesz. Emellett Rembrandt páratlan grafikai munkássága közel kétszáz rézkarcán keresztül ismerhető meg.

A Szépművészeti Múzeum kiállítása Rembrandt művészetének ma is aktuális, megrendítő emberségét kívánja bemutatni, melynek köszönhetően, jóllehet az évszázadok folyamán a művészetéről alkotott kép kissé mindig módosult, egyben mégsem változott: alkotásainak csodálatában. Művészete nemcsak annak a fejlődésnek a betetőzése, ami a 15. században Jan van Eyck festészetével kezdődött, hanem a műveiből áradó mély humanizmus és kifejezésbeli gazdagság révén az egyetemes emberi kultúra kivételes értéke.
( http://www.szepmuveszeti.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu