Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Katharina Sieverding - Close Up

2006. március 30. – 2006. május 28.
A New York-i P.S.1/MoMA és a berlini Kunstwerke után a Ludwig Múzeum mutatja be Katharina Sieverding: Close Up című kiállítását.

 


Katharina Sieverding az egyik legismertebb mai német képzőművész, akit Európától Amerikáig ünnepelnek. Az a tárlat, amely munkásságának harmincöt évét öleli fel, s amely most május 28-ig a Ludwig Múzeumban látható, már megjárta New Yorkot és Berlint.

Magyarországon sem ismeretlen az alkotó, éppen tíz éve a Műcsarnokban láthatta a közönség a korábban a Velencei Biennálén bemutatott anyagát. Ami most elénk tárul, más, több, egy egész életmű, úgy, ahogyan az a művésznő arcán nyomon követhető. Jószerivel mindvégig saját portréit mutatja, óriásfotókon. Művein ő maga a médium és a szimbólum. Sokféleképpen konstruált és dekonstruált, nyomtatott, festészeti módszerekkel, vegyes technikával megjelenített női arcok, rajtuk hol szeretet, öröm, hol megrendülés, sőt iszonyat tükröződik. Mivel aktívan és olykor drasztikusan beavatkozik a nagyítási folyamatba, művei inkább képzőművészetnek, festészetnek hatnak, semmint fotóknak.

Katharina Sieverding, a kortárs német képzőművészet kiemelkedő egyénisége, 1944-ben született Prágában. Munkásságával nagyban hozzájárult a művészetfogalom kitágításához, és példás következetességével valódi nemzetközi hírnevet vívott ki magának. Filmjei és fotói, a különlegesen nagyméretű, sokféleképpen konstruált és dekonstruált önportréi, a politikai üzenetet hordozó képi megjelenítésükkel a hatvanas évek óta feszegetik a nemi szerepek és a posztkolonializmus problémakörét. Katharina Sieverding vallja, hogy a politikai állásfoglalás a kortárs művészeti gyakorlat lényegi felelőssége, s hogy a művészetnek feladata olyan sokrétű pozíciókat kidolgozni, amelyek a jelenkort nem csak leképezik, de kritikusan rá is kérdeznek. A Close Up című kiállítás lehetőséget kínál Sieverding munkásságának teljesebb megismerésére, és meggyőzően szemlélteti, hogyan tágíthatja ki a fotográfia fogalmát a filmmel és a videóval való összekapcsolás.
( http://www.ludwigmuseum.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu