Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2012

2012. október 1. – 2012. november 11.

 


A Múzeumok Őszi Fesztiváljának programsorozata 2006-ban indult el a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával. 2011-ig a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum Múzeumi Oktatási és Képzési Központja kapott megbízást a program irányítására és szervezésére.2012-ben a NKA Közgyűjtemények Kollégiuma meghívásos pályázatát négy központi programsorozat megrendezésére írta ki, és a Megyei Múzeumok Igazgatóságainak Szövetsége meghívást kapott a Múzeumok Őszi Fesztiválja program központi rendezvényeinek és programsorozatának lebonyolítására.

MISSZIÓ
A Múzeumok Őszi Fesztiválja programsorozata 2012. október 1-én kezdődik, és hat hétig tart, november 11-én zárul. A 2012. évi Múzeumok Őszi Fesztiválja kiemelt fontosságúnak tartja a vidéki múzeumok lehető legszélesebb körű bevonását a programsorozatba, a változatos, színvonalas programok összeállításával a múzeumokat és kiállítóhelyeket a helyi közönség figyelmének és érdeklődésének középpontjába állítva maradandó élményt adó rendezvényekkel, kiállításokkal, oktató és szórakoztató programokkal várja a közönséget, az elmúlt fél évtized során kialakult hagyományoknak megfelelően. Hasonlóképpen kiemelten fontos a fesztivál értékteremtő és értékőrző feladata, mindenekelőtt azt megmutatva, hogy a vidéki közösségek milyen jelentős kincseit őrzik a nemzeti kulturális örökségünknek.

A MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2012 FŐ ELEMEI
1. A közönség számára szervezett tematikus rendezvények
2. Szakmai programok, konferenciák
3. Országos Múzeumpedagógiai Évnyitó
4. Múzeumpedagógiai Nívódíj Pályázat
5. Országos Múzeumpedagógiai Konferencia

A Fesztivál mottójául a 2012-es múzeumi világnapi jelmondatot - "Múzeumok a változó világban - Új kihívások, új inspirációk" választották a szervezők, amely a mai nehéz helyzetben is tükrözi a múzeumok túlélésre és megújulásra való törekvését.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja rendezvénysorozatának fontos részét jelentik a szakmai programok, konferenciák. Ezek tematikája részben kapcsolódhat a fesztivál mottójához és központi témaköreihez, de a helyi hagyományok, évfordulók, jeles események is természetesen kiinduló pontjai lehetnek a szakmai programoknak, konferenciáknak. Különösen fontos az intézmények közötti együttműködés, akár tematikus alapon, vagy a költséghatékonyság céljával - a lehetőségek adottak akár helyi, vagy regionális összefüggésben.
( http://www.muzeumokoszifesztivalja.hu/ )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu