Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

Oldódó álmok - Dénes Ágnes Dóra, Veres Adrienn kiállítása

2010. szeptember 23. – 2010. november 26.
Molnár Ani Galéria
Cím: 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 22. 1. emelet
Nyitvatartás: K-P: 12-18h

 


A két fiatal képzőművésztől válogatott festmények elsősorban a realitás és az álom, a kézzelfogható és a képzelt közötti átmenetet jelenítik meg, olykor személyes emlékeinket előidéző, olykor sejtelmesen álomszerű képi világban, ahol különböző technikai bravúrok és különleges színek találkozása által feloldódnak a formákat elhatároló körvonalak is.
Figyelemreméltó a két alkotó technikai felkészültsége és találékony kísérletező kedve a festés során használt eszközök és anyagok terén, különböző összetételű festékeket, változatos módon felvitt rétegeket alkalmaznak egymáson, hogy ezáltal különösen érzéki, gazdag festői felületeket hozzanak létre. Közben véletlenszerűen rímel egymásra a két képzőművész figuratív -, de olykor a szürrealitásba hajló, jelenés- és álomszerű képi világa is, jóllehet más-más motívum-készletet használva. A személyes történetek és emlékek, a megélt, vagy megálmodott momentumok mindkettőjüknél fontos forrását jelentik a festményeknek.
Azonban hol vannak a határok a személyes és a megosztható között, a szubjektív elképzelés és a mindenki által befogadható között? Akár ezeket a kérdéseket is felvethetik Dénes Ágnes Dóra és Veres Adrienn munkái, mialatt a közös kiállításon megfigyelhetjük, hogyan válik el egymástól egy-egy festék-réteg, hogyan oldódnak fel a körvonalak egy-egy forma között, s hogyan olvadnak egybe különböző világok. S nem utolsó sorban, hol határolódik el egymástól a két művész festészete és hol képez egységet.

Dénes Ágnes Dóra a Magyar Képzőművészeti Egyetem, festő szakán végezte tanulmányait 2003-tól – 2008-ig, miközben egy szemeszteren át a L’École Nationale Supérieure d’Art hallgatója volt Nizzában. 2003 óta szerepel csoportos kiállításokon és művésztelepeken. Erasmus és Derkovits ösztöndíjban részesült.

Veres Adrienn 2008-ban diplomázott a Magyar Képzőművészeti Egyetem festő szakán, miután a stuttgarti Staatliche Akademie der Bildende Künste, Stuttgart Erasmus- majd Baden-Württemberg Tartományi ösztöndíjas hallgatója is volt. 2009-ben a Kunsthochschule Berlin-Weißensee DAAD ösztöndíjas hallgatója. 2005-től szerepelnek munkái csoportos kiállításokon itthon és Németországban, 2010-ben egyéni kiállítása volt Berlinben (BallhausOst).

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu