Belépés
Keresés
Hírlevél
Banki fizetési szolgáltató:
CIB Bank Zrt.
Banki fizetési szolgáltató: CIB Bank Zrt.
Elfogadott kártyatípusok
Elfogadott kártyatípusok

Kiállítás ajánló


 

BUDAPEST ART EXPO FRISS - Fiatal Képzőművészek Nemzetközi Biennáléja

2006. április 8. – 2006. május 14.
MűvészetMalom
2000 Szentendre, Bogdányi u. 32.

 


A Budapest Art Expo Alapítvány idén negyedszer rendezi meg a szentendrei MűvészetMalomban a fiatal képzőművészek nemzetközi biennáléját. A szentendrei biennálén minden 40 évnél fiatalabb művész részt vehet, aki a meghirdetett pályázatra színvonalas pályamunkával jelentkezett. A felhívásra az idén minden eddiginél több, összesen 140 művész adta be alkotását, elsősorban Magyarországról, de jelentkeztek Szlovákiából, Romániából és Olaszországból is.

A pályázatok között a legváltozatosabb képzőművészeti műfajok képviseltetik magukat: a hagyományos festészet, grafika, szobrászat mellett a fotó, a videó, a számítógépes művészet és az installáció is megjelenik. A beküldött pályaművek reprezentálják a jelenleg népszerű stílusirányzatokat, a nemzetközi trendek hatását, ugyanakkor széles skáláját mutatják az egyéni kezdeményezéseknek, a sajátos formai megoldásoknak.

A Budapest Art Expo Alapítvány több mint tíz éve foglalkozik művészeti események szervezésével. Az 1989-es rendszerváltás utáni hazai kortárs műkereskedelem modernizálódásának állandó kísérői voltak az évenként megrendezett tavaszi Art Expo seregszemlék. Az utolsó ilyen típusú művészeti vásár 1998-ban, a budapesti Műcsarnokban volt. A kuratórium 2000-ben úgy döntött, hogy a továbbiakban a pályakezdő, fiatal művészek bemutatását vállalja fel rendezvényeivel és kiadványaival. Az Alapítvány célkitűzése most is az, hogy Szentendrén olyan kiállítás várja az érdeklődőket, ahol a nagyközönség - a szakmával együtt - áttekintést kaphat a fiatal művészek legújabb munkáiból. Új generáció mutatkozik be, tehetséges képviselői a kortárs hazai művészet alakulásának máris fontos, egyre jelentősebb szereplői.
( http://muveszetmalom.hu )

Minden jog fenntartva! Fortunatus Kft 2006.  |  Art-Area Kortárs Művészeti Galéria  |  www.art-area.hu  |  Adatkezelési azonosító: 01496-0001 | PHP: onereason.eu